AEDVILJAD; MAGUSTOIT



SUVIKÕRVITSA-TOMATIVORM


KOOSTISOSAD

500-600 g suvikõrvitsat

6 tomatit

4-5 (punast) sibulat

soovi korral mõned küüslauguküüned

oliiviõli

maitse järgi soola

3 sl värsket majoraani või punet

50-100 g riivitud tugevamaitselist juustu või sinihallitusjuustu

VALMISTAMINE

Loputa suvikõrvits ja tomatid ning lõika umbes 5 mm paksusteks viiludeks. Lõika sibulad võimalikult õhukesteks viiludeks. Lao köögiviljaviilud õlitatud ahjuvormi.

Piserda köögiviljadele veel veidi õli, maitsesta soolaga. Puista peale hakitud küüslauk, maitseroheline ja soovi korral ka juust. Küpseta 25-30 minutit 200-kraadises ahjus, nii et köögivili pehmeneb ja maitsestub.

https://nami-nami.ee/retsept/558/suvikorvitsa_tomativorm






GRILLITUD PUUVILJAVARDAD


KOOSTISOSAD

2 tk kuhjaga tl pruuni suhkrut

purustatud musta pipart

4 sl apelsinimahla

4 tk küpseid virsikuid

4 tk küpseid aprikoose

4 tk küpseid viigimarju

8 puuvarrast

Serveerimiseks:

kreeka jogurtit

VALMISTAMINE

Lõika virsikud, aprikoosid ja viigimarjad neljaks. 
Sega suhkur ja pipar apelsinimahlaga, sega juurde puuviljad. 
Lükka puuviljad varraste otsa ja grilli mõõdukal kuumusel kuni puuviljatükkide servad on krõbedad. 
Serveeri kreeka jogurtiga. 

NB! Leota puuvardaid enne paar tundi vees, siis ei kõrbe nad süte kohal nii kergest ära. 

https://nami-nami.ee/retsept/3896/grillitud_puuviljavardad



Kommentaare ei ole: