SUVIKÕRVITSA-TOMATIVORM
KOOSTISOSAD
500-600 g suvikõrvitsat
6 tomatit
4-5 (punast) sibulat
soovi korral mõned küüslauguküüned
oliiviõli
maitse järgi soola
3 sl värsket majoraani või punet
50-100 g riivitud tugevamaitselist juustu või sinihallitusjuustu
VALMISTAMINE
Loputa suvikõrvits ja tomatid ning lõika umbes 5 mm paksusteks viiludeks. Lõika sibulad võimalikult õhukesteks viiludeks. Lao köögiviljaviilud õlitatud ahjuvormi.
Piserda köögiviljadele veel veidi õli, maitsesta soolaga. Puista peale hakitud küüslauk, maitseroheline ja soovi korral ka juust. Küpseta 25-30 minutit 200-kraadises ahjus, nii et köögivili pehmeneb ja maitsestub.
https://nami-nami.ee/retsept/558/suvikorvitsa_tomativorm
GRILLITUD PUUVILJAVARDAD
KOOSTISOSAD
2 tk kuhjaga tl pruuni suhkrut
purustatud musta pipart
4 sl apelsinimahla
4 tk küpseid virsikuid
4 tk küpseid aprikoose
4 tk küpseid viigimarju
8 puuvarrast
Serveerimiseks:
kreeka jogurtit
VALMISTAMINE
Lõika virsikud, aprikoosid ja viigimarjad neljaks.
Sega suhkur ja pipar apelsinimahlaga, sega juurde puuviljad.
Lükka puuviljad varraste otsa ja grilli mõõdukal kuumusel kuni puuviljatükkide servad on krõbedad.
Serveeri kreeka jogurtiga.
NB! Leota puuvardaid enne paar tundi vees, siis ei kõrbe nad süte kohal nii kergest ära.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar