KALA; MEREANNID

GRILLITUD KALA VIETNAMI MARINAADIS

KOOSTISOSAD
500 g lõhefileed

Marinaad:
2 sl õli

2 sl riivitud ingverijuurt

1 sl riivitud küüslauku

1 sl sojakastet

1 sl riivitud sibulat

2 sl Thai Choice kalakastet

1 sl pruuni suhkrut

VALMISTAMINE
Sega madalas laias kausis õli, ingverijuur, küüslauk, sibul, kalakaste, sojakaste ja suhkur. Sega, kuni suhkur on sulanud.

Eemalda kalafileelt hoolikalt kõik luud. Lõika neljaks tükiks, siis aseta marinaadi ning sega hoolega. Lase 30 minutit - 2 tundi maitsestuda.

Kuumuta grillpann hästi tuliseks, lisa marineeritud kalafileed ning küpseta mõlemalt poolt 3-4 minutit, kuni kala on parajalt küps.

Serveeri aasiapäraste salatilehtedega (misuna, lehtsinep, paksoi jm), Nuoc Cham dipikastmega ja seesaminuudlitega.

Kui Sul ei ole head riivi, võid sibula, küüslaugu ja ingveri ka peenelt hakkida.
Rooga annab edukalt ka grillvarrastel teha. Selleks lõika lõhe suurteks kuubikuteks, sega marinaadiga ja lase maitsestuda. Lüki grillvarraste otsa ja küpseta süte kohal ümberringi.

https://nami-nami.ee/retsept/10241/grillitud_kala_vietnami_marinaadis_1


Grillitud lõhe nii ja teisiti
Grillitud lõhe tilli ja sidruniga:
1 lõhefilee (nahaga)
meresoola
purustatud musta pipart
kimp värsket hakitud tilli
1 sidrun
2 tükki fooliumit
õli fooliumi määrimiseks

Määri üks tükk fooliumit kergelt õliga üle ning aseta lõhefilee nahk allpool selle peale.
Maitsesta kala meresoola ja purustatud musta pipraga.
Lõika sidrun pooleks, ühe poole mahl pressi otse kalale, teine pool sidrunit lõika õhukesteks viiludeks.
Lõpuks raputa kalale värsket hakitud tilli ja lao kõige peale viilutatud pool sidrunit.



Kommentaare ei ole: