SEALIHA


Kaua küpsenud seakülg

Koostisosad
1.5 kg Sea küljetükk
2 spl Sinep 
1 spl Mesi 
2 tl Sool 
1 tl Must pipar 
KASTE
1.5 dl Magus tšillikaste 
2 tk Laimi mahl
2 spl Hoisini kaste
0.5 dl Hele sojakaste 
Sool 
Must pipar 

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 150 kraadini. Lõika kamarasse triibud, ruudud või rombid. Sega sinep ja mesi ühtlaseks, maitsesta soola ja pipraga ning hõõru lihasse. Keera liha fooliumisse ja pane 4 tunniks ahju.

2. Sega kastme ained ja kuumuta läbi.

3. Võta liha ahjust, tee foolium pealt lahti ja soovi korral määri nüüd liha ( NB! Mitte kamar!)  kastmega.

4. Kuumuta ahi 225 kraadini. Pane liha lahtise fooliumiga ahju tagasi ja küpseta kuni kamar on krõbe, 15-20 minutit. Jälgi, et kamar ära ei kõrbeks!

5. Võta ahjust, lase 10-15 minutit seista ja lõika viiludeks. 

https://toidutare.ohtuleht.ee/986657/kaua-kupsenud-seakulgKaua küpsenud seakülg

GRILLITUD SEALIHA SYDNEY MOODI

KOOSTISOSAD
6 lõiku seafileed

Marinaad:
200 g vedelat mett

2 tl inglise sinepit

1 sl Worcesteri kastet

1 sl Dijon sinepit

1 sl teralist sinepit

VALMISTAMINE
Pane lihalõigud vormi. Sega marinaadiained omavahel ning kalla lihalõikudele. Lase vähemalt pool tundi külmkapis kaetult maitsestuda.

Grilli sealihalõike 10 minutit, kuni lihamahl enam punane ei ole.

Retsept on brittide Safeway lehelt (Pork steak Sydney-style).

Kommentaare ei ole: