Koostisosad
1.5 kg Sea küljetükk
2 spl Sinep
1 spl Mesi
2 tl Sool
1 tl Must pipar
KASTE
1.5 dl Magus tšillikaste
2 tk Laimi mahl
2 spl Hoisini kaste
0.5 dl Hele sojakaste
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Kuumuta ahi 150 kraadini. Lõika kamarasse triibud, ruudud või rombid. Sega sinep ja mesi ühtlaseks, maitsesta soola ja pipraga ning hõõru lihasse. Keera liha fooliumisse ja pane 4 tunniks ahju.
2. Sega kastme ained ja kuumuta läbi.
3. Võta liha ahjust, tee foolium pealt lahti ja soovi korral määri nüüd liha ( NB! Mitte kamar!) kastmega.
4. Kuumuta ahi 225 kraadini. Pane liha lahtise fooliumiga ahju tagasi ja küpseta kuni kamar on krõbe, 15-20 minutit. Jälgi, et kamar ära ei kõrbeks!
5. Võta ahjust, lase 10-15 minutit seista ja lõika viiludeks.
https://toidutare.ohtuleht.ee/986657/kaua-kupsenud-seakulg
GRILLITUD SEALIHA SYDNEY MOODI
KOOSTISOSAD
6 lõiku seafileed
Marinaad:
200 g vedelat mett
2 tl inglise sinepit
1 sl Worcesteri kastet
1 sl Dijon sinepit
1 sl teralist sinepit
VALMISTAMINE
Pane lihalõigud vormi. Sega marinaadiained omavahel ning kalla lihalõikudele. Lase vähemalt pool tundi külmkapis kaetult maitsestuda.
Grilli sealihalõike 10 minutit, kuni lihamahl enam punane ei ole.
Retsept on brittide Safeway lehelt (Pork steak Sydney-style).

GRILLITUD SEALIHA SYDNEY MOODI
KOOSTISOSAD
6 lõiku seafileed
Marinaad:
200 g vedelat mett
2 tl inglise sinepit
1 sl Worcesteri kastet
1 sl Dijon sinepit
1 sl teralist sinepit
VALMISTAMINE
Pane lihalõigud vormi. Sega marinaadiained omavahel ning kalla lihalõikudele. Lase vähemalt pool tundi külmkapis kaetult maitsestuda.
Grilli sealihalõike 10 minutit, kuni lihamahl enam punane ei ole.
Retsept on brittide Safeway lehelt (Pork steak Sydney-style).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar