VEISELIHA


KERGELT VÜRTSIKAS ROOG VEISE LÕIKUDEST

Koostis- ja maitseained:

1 pk (390g) Liivimaa Lihaveise mahe rohumaaveise lihalõiked
Šalottsibul 40g
Värviline beebi porgand (võib kasutad ka tavalist porgandit) 80g
Küüslauk 6g
Värske chilli kaun 8g
Tume soja 12g
Vesi 80ml
Sool
Värske koriander 5g
Seesami seemned
Valmistamine:

Pese beebiporgandid korralikult švammiga nii, et ei oleks mulda (jäta koor peale , kuna see annab porgandile krõbedust).
Koori šalottsibulad ning lõika pikuti pooleks.
Koori ning haki küüslauk.
Lõika chilli kaunast õhukesed viilud (kui soovid vähem vürtsikat siis eemalda seemned).
Haki koriander.
Maitsesta liha kergelt soolaga.
Prae veise lõigud kergelt ümber ringi, nii et seest ei ole veel valminud. Tõsta lõigud eemale.
Prae samal pannil, kus praadisid liha, porgandid.
Kui porgandid hakkavad valmima al denteks, siis lisa neile sibul.
Kui sibul on muutunud klaasjaks siis lisa küüslauk, chilli viilud ning eelnevalt küpstatud veise lõigud. Prae kergelt läbi ning lisa soja ja vesi. Kuumuta niikaua, kuni maitsed on omavahel segunenud, kuid liha on jäänud seest ilusti punakaks.
Kui roog on valminud siis lisa hakitud koriander ning sega läbi.
Serveerimine:

Raputa peale seesami seemneid ning kõige parem serveerida koos riisiga.














Grillitud veisesteik 

Koostisosad
600 g Lihaveise sisetükk
MARINAAD
0.5 dl Pruun suhkur
0.75 dl Valge veini äädikas
2 tl Must pipar
1 tl Sool
0.5 tl Cayenne'i pipar
0.25 tl Jahvatatud köömned
0.25 tl Kaneel
2 dl Tume õlu
1 dl Ketšup
Valmistamine
1. Sega ketšup, suhkur ja veiniäädikas. Lisa must pipar, sool, Cayenne'i pipar, köömned ja kaneel. Klopi ühtlaseks ja lisa õlu. Pane liha kaussi ja vala peale kaste.
2. Torgi kahvliga lihale augud sisse. Kata kauss kilega ja pane 10–12 tunniks või ööseks külmkappi.
3. Võta liha marinaadist ja patsuda majapidamispaberiga kuivaks. Vala ülejäänud marinaad kastrulisse ja kuumuta keskmisel kuumusel keemiseni. Alanda kuumust ja keeda 5 minutiga tihedamaks. Maitsesta liha soola ja pipraga.
4. Grilli 2–3 minutit, siis keera vähehaaval u 45 kraadi võrra ja grilli uuesti 2–3 minutit. Keera ja grilli niikaua, kuni liha on igast küljest küpsenud. Määri kastmega ja grilli 30 sekundit, jätka samamoodi grillides, jälle liha vähehaaval keerates ja marinaadiga määrides niikaua, kuni see on igast küljest kuumust saanud. Lase 10 minutit fooliumi all seista, lõika õhukesteks viiludeks. Serveeri kastmega.



Grillitud veisesteik




























Kommentaare ei ole: